12. 06. 2014

Projekt Vím proč oslovil nejen žáky školou povinné, ale i odborníky na public relations.

Projekt Vím proč na podporu technického vzdělávání a zájmu mladých o techniku se zkrátka a dobře povedl. Už jsme vás informovali o tom, že výsledkem soutěže, určené žákům základních a středních škol, je celkem 192 videí fyzikálních experimentů. Ta natočilo 614 mladých lidí z 58 škol z celé České republiky. Odezvu našel projekt i u učitelů fyziky, kteří své žáky motivovali k zapojení se do soutěže. Navíc, během čtyř měsíců trvání soutěže, navštívilo stránku vimproc.cz 92 tisíc unikátních uživatelů. 


Projekt Vím proč včera ocenila i odborná porota Asociace PR agentur a dala mu, v kategorii on-line, zlato! "Na prvních příčkách se ocitáme pochopitelně velmi rádi, ale skutečným vítězstvím by bylo, kdyby se nám opravdu podařilo mezi mladými změnit vnímání fyziky a technických oborů," řekl při přebírání ceny Martin Máca ze Strategického náboru.
V plném proudu je již příprava druhého ročníku soutěže Vím proč, která vypukne na podzim. Web www.vimproc.cz ale ani v mezidobí nespí. Momentálně motivujeme děti, aby do konce prázdnin zaplnily poslední dvě prázdné kapitoly - Elektromagnetické záření a Tuhé těleso. První dvě videa v těchto kapitolách oceníme a autory zároveň zařadíme do zmíněného druhého ročníku.