(Ne)známé

Ženy se o Vánocích nadřou dvakrát více než muži

20. 12. 2013

Zajímá vás, jak v tomto zajímavém hodnocení vycházejí ženy ve srovnání s mužskou populací? Kdo z nich vydá více energie?

Štědrý den nás všechny zastihne slavnostně oblečené v uklizeném bytě, u svátečně prostřeného stolu, s hromadou dárků pod nazdobeným stromečkem. Poodhalit, co se za touto pohodou skrývá a kdo na ní má v domácnosti lví podíl, se pokusila Skupina ČEZ a sestavila žebříček nejčastějších vánočních aktivit, při kterých vydáváme energii. Zajímá vás, jak v tomto zajímavém hodnocení vycházejí ženy ve srovnání s mužskou populací? Kdo z nich vydá více energie?

Cílem kampaně je upozornit na modernizaci významné pražské památky a ve třpytivé atmosféře Vánoc si Jednotlivé aktivity, kterým se během adventu věnujeme, jsme roztřídili podle tradičního, i když dnes už někde přežitého, rozdělení rolí v českých rodinách. Stále jsou to ale častěji ženy, které zútulňují rodinné hnízdo a zajišťují přísun jídla na vánoční stůl. Muži se zase ujímají těžší a „špinavější“ práce, když kupují vánoční stromeček nebo zabíjejí kapra. Kolik energie průměrně přípravou na Vánoce vydáme a co všechno musíme zvládnout, znázorňuje grafika níže.

Z celkového součtu je vidět, že muži za ženami výrazně zaostávají. Aby se pánové nemuseli cítit zahanbeni, musí doufat, že budou bílé Vánoce. S odklízením sněhu se ženám ve výdeji energie sice nepatrně, ale přece jen přibližují.

Fotogalerie