Z elektrárny

Zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany se pokusí o překonání rekordu

12. 09. 2013

Ve středu 18. září se zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany pokusí překonat svůj loňský rekord v jízdě elektromobilem na jedno nabití. S elektromobilem Peugeot iOn tehdy ujeli 171 kilometrů a zapsali se tak do české knihy rekordů. Cílem pokusu je ukázat, jak mohou řidiči maximálně využít kapacitu elektromobilu v běžném provozu.

Pokus bude odstartován ve středu 18. září 2013 v 8 hodin ráno od dobíjecí stanice před informačním centrem JE Dukovany pod dozorem komisaře Agentury Dobrý den. S plně nabitým elektromobilem vyrazí zaměstnanci Jaderné elektrárny Dukovany směrem na Heřmanice, Rouchovany a kolem lipňanské kapličky zpět k elektrárně. Okruh měří 7,4 km. Oficiálně uváděná maximální dojezdová vzdálenost elektromobilu Peugeot iOn je 150 km a běžná dojezdová vzdálenost je zhruba 130 km. V rámci pokusu se ale všichni budou snažit jet co nejekonomičtěji.

Elektromobil Peugeon iOn jezdí v dukovanské jaderné elektrárně už dva roky, má najeto přes 50  tisíc km a je využíván především ke kratším služebním cestám, k výukovým účelům nebo se prezentuje na akcích v okolí elektrárny. Jaderná elektrárna Dukovany je také první elektrárnou, před kterou je nainstalována dobíjecí stanice pro elektromobily.

Fotogalerie