29. 08. 2017

V posledních dnech prázdnin probíhají na základních školách v Moravském Krumlově dokončovací stavební práce.

Na Základní škole Ivančická budou kuchařky vařit v nové školní kuchyni a na základní škole na Klášterním náměstí se budou žáci učit v nových učebnách.

„Na Základní škole Klášterní opravujeme pět učeben a jeden kabinet. Úpravy a opravy se týkají podlah, elektroinstalace a také výmalby. Učebny budou vybaveny interaktivními tabulemi a také skříněmi a novými katedrami,“ popisuje starosta Tomáš Třetina. Město ze svého rozpočtu v roce 2017 přispělo 2,5 mil. Kč, celkové náklady letošních oprav se vyšplhají na 3 mil. Kč, 500 tisíc doplatí základní škola ze svého rozpočtu. Veškeré opravy budou hotové do konce prázdnin, nový školní rok  začne bez problémů a v novém.

Rekonstrukcí prochází také kuchyň na Základní škole Ivančická. „Zde se dělá nová kanalizace, elektroinstalace, dlažby a vzduchotechnika,“ přiblížil starosta Třetina a doplnil, že do kuchyně bylo pořízeno také nové vybavení. Opravy vyjdou zhruba na 2 miliony Kč. Město ze svého rozpočtu přispívá 1,7 mil. Kč, zbývající částku doplatí škola.

Od října se děti i učitelé mohou těšit na výběr ze dvou obědů. Podle starosty Třetiny už tato změna byla nutná. „Dostáváme se tak na běžný standard, děti i učitelé budou mít možnost volby. Pevně věřím, že tuto změnu přivítají.“  Obědy ze školní kuchyně si objednává také veřejnost.