(Ne)známé

Výuka se opět přesunula do online prostoru

31. 10. 2020

S podzimem přišla druhá vlna covid-19 a s ní také uzavření škol. Učitelé byli už mnohem lépe připraveni. Některé školy používají Google Meets, jiné zase Microsoft Teams.

„Využíváme znalosti, které jsme získali na jaře. Proto jsme v říjnu poměrně rychle na online výuku naskočili. I děti jsou už zvyklé,“ přibližuje zástupkyně ředitele na ZŠ Klášterní v Moravském Krumlově Lucie Krausová. Děti mají každý den minimálně jednu hodinu online výuky. Některý den jsou to třeba až čtyři hodiny. Pondělí zvolili jako konzultační den, který je využíván především jako předávání materiálu pro ty, kteří nemají potřebné technické zázemí. Ke komunikaci s žáky používají učitelé také další nástroje, často se jedná o aplikaci Whats up. „Je to velmi náročné období, jak pro učitele, tak pro děti, ale i pro rodiče. S našimi základními školami jsem v kontaktu a sleduji, jak se jim daří se poprat s distanční výukou,“ říká starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina, který je původním povoláním učitel.
Pomocí videokonference se také schází realizační tým MAP. Ve spojení jsou především telefonicky a skrze e-mail, ale některé záležitosti je potřeba projednat v celém týmu a ideálně v podobě, aby se účastníci viděli. „Museli jsme přizpůsobit naše plány, některé semináře jsme přesunuli, jiné budeme řešit online formou,“ potvrzuje Milada Pelajová za realizační tým MAP.
Sledujte facebookové stránky MAP, kde získáte zajímavé tipy pro domácí výuku: www.facebook.com/map.moravskokrumlovsko