(Ne)známé

Výstava Josefa Bubeníka v Předzámčí

24. 01. 2023

Na výstavu maleb a kreseb Josefa Bubeníka s názvem Crystallographica se můžete těšit ve výstavní síně Předzámčí, kde pro Vás bude od února k vidění.

Josef Bubeník se narodil v roce 1965 v Brně, vystudoval Výtvarnou výchovu na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity. Pracoval v brněnském divadle, kde navrhoval a sázel divadelní programy, plakáty, knihy a další tiskoviny. Zabýval se vydavatelskou činností a působil jako kurátor výstav.
V současné době učí v přípravných výtvarných kurzech mladé adepty na studium na SŠ a VŠ, vede kurzy pro dospělé ale i výukové programy pro školy v Moravské galerii. Je členem Sdružení bienále Brno a dříve byl členem surrealistické skupiny Stir up a také Spolku výtvarných umělců Vysočiny při Unii výtvarných umělců ČR.
Jeho nejčastějšími technikami malby je olejomalba, akryl, kresba a perokresba.
V kresbách a obrazech Josefa Bubeníka můžeme vidět surrealistické a metafyzické tendence. Zkoumá, co je smyslům nepřístupné a snaží se zachytit, co je nezachytitelné. V poslední době pracuje na rozsáhlé sérii maleb krystalů. Ty pro něj symbolizují záznamy paměti, koncentrované vzpomínky vtisknuté do struktury hmoty.
Výstava bude přístupná do 26. 3. 2023.


Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 1. 2. 2023 v 17 hodin ve výstavní síni Předzámčí.

Kontakt:
Jitka Fischerová, výstavní oddělení MKS Třebíč
j.fischerova@mkstrebic.cz, 568 610 027, 777 746 985

Nikola Černá, ředitelka MKS Třebíč
n.cerna@mkstrebic.cz, 568 610 012