Z regionu

Výlet na „Šiklák“

04. 09. 2012

V polovině srpna jsme se vypravili na jednodenní výlet do westernového městečka na Šiklově mlýně. Vyhráli jsme totiž soutěž o turistický příspěvek do Zpravodaje EDU v ceně 1.024 Kč a je třeba říci, že jsme jej plně využili.

Certifikát nás opravňoval i k využití Safari vláčku, který s námi objel celý areál, k jehož obejití pěšky bychom potřebovali alespoň dvě hodiny. Od naší poslední návštěvy před deseti lety se fantasticky rozrostl. Nová letištní plocha pro pořádání aviatických představení, krásný rybník na koupání, nové možnosti ubytování a to nepočítám další aktivity např. Strašidelný zámek v Dolní Rožínce, na který si musíme udělat čas až příště.Čas nám vyplnila nejen dvě humorná představení s cvičenou lamou, několika tajtrdlíky a zřejmě bývalými cirkusovými koňmi, ale také rýžování zlatých „ nugetů“  před indiánskou vesnicí.

Čtyřletá vnučka Anička se odhodlala sednout si na koně vedeného zkušenou cvičitelkou, a byl to pro ni asi největší zážitek, protože při střeleckých exhibicích si raději zacpávala uši.

Jen neradi jsme navečer opouštěli areál Šiklova mlýna s předsevzetím, že se do něj ještě někdy vrátíme.

Text:  Rostislav Novák

Fotogalerie