Z elektrárny

Vstupní halu JE Dukovany oživily fotografie Žanety Malé

02. 10. 2014

Stovky osob, které denně vstupují do elektrárny Dukovany, ať už za prací či k prohlídce elektrárny, mohou zhlédnout novou výstavu fotografií. Žaneta Malá z Třebíče vystavuje soubor fotografií Intimo ve vstupní hale EDU do poloviny listopadu.

„Fotím si pro radost. Vždy se mi líbily staré fotky, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že budu někdy sama fotografovat. Sama jsem se nechala párkrát vyfotit, ale zjistila jsem, že mě to víc táhne za fotoaparát než před něj. Nyní předkládám soubor poloaktů žen, které jsem se snažila zachytit s citem a úmyslem zachytiti i něco více než jen pohled na odhalenou ženu," říká ke své výstavě její autorka Žaneta Malá.
Žaneta Malá sama o sobě na svém webu www.zaneta-mala.cz říká (výběr textu):
„Plním si své sny. Vždycky jsem si myslela, že je to nemožné a že je vše jen dílem náhody, ale není to tak. Časem jsem zjistila, že píle a pracovitost přináší něco navíc a když se to dělá s radostí a láskou, dostane se vám zpět něco, co vás posílí a žene vás stále dál a dál a za to jsem moc ráda. Ráda dělám lidem radost a případně pomáhám, když je to v mých silách. Jsem člověk citlivý, emotivní, milující, se smyslem pro humor.
Fotografování jsem se naplno začala věnovat v roce 2011, kdy se narodil můj syn a já odešla ze své původní práce na mateřskou dovolenou a začala fotit nejen jeho, ale i rodiny a děti okolo nás. Od té doby jsem potkala spoustu milých lidí s otevřeným srdcem, některé jsem viděla jen jednou, ale mnozí, a nebylo jich málo, se vraceli. Viděla jsem jejich děti růst, smát, brečet, padat, když neudržely svůj téměř první krok, viděla jsem i je samotné dojaté, napjaté, plné očekávání, občas netrpělivé, ustrašené a vysmáté, byla jsem chvíli součástí jejich života, ze kterého jsem se dozvěděla kolikrát víc, než by fotografka měla vědět a nebyly to jen události radostné. Za to všechno jsem vděčná.
Od roku 2014 se věnuji nejvíce focení svateb, boudoiru, portrétu, těhulek a newborn."