Z elektrárny

Vstupní halu elektrárny zútulní fotografie Kamily Berndorffové

11. 02. 2014

Stovky osob, které denně vstupují do elektrárny Dukovany, ať už za prací či k prohlídce elektrárny, mohou shlédnout novou výstavu fotografií. Městské kulturní středisko Náměšť nainstalovalo ve vstupní hale JE Dukovany výstavu fotografií Kamily Berndorffové jako ohlédnutí za náměšťským letním festivalem Folkové prázdniny.

„Folkové prázdniny jsou již neodmyslitelně spjaty s naší elektrárnou. Festival dlouhodobě podporujeme a krom financí do něho vkládáme i tzv. oranžové aktivity jako např. Oranžová kola, na kterých návštěvníci „šlapou“ pro podporu neziskových organizací, pro návštěvníky festivalu organizujeme výlet do elektráren Dukovany či Dalešice, v naší režii je i tzv. Oranžová scéna, která vyplňuje pauzy mezi koncerty zajímavými divadly a vystoupeními. Rodiče už si nedokážou představit festival bez oranžového stanu, ve kterém je připraven program pro děti,“ říká Petr Spilka, tiskový mluvčí CEZ, JE Dukovany.

Na dvaceti deskách s kolážemi z fotografií jsou zachyceny momentky festivalu. A nejedná se jen o průběhy koncertů, ale také o atmosféru v tvořivých dílnách, festivalové výstavy, pohled na mezinárodní kolokvium či zákoutí kempu za špitálkem.

„Pro zaměstnance elektrárny pořádáme tzv. „předfestivalové“ koncerty. V zámecké jízdárně si energetici mohli poslechnout už dvakrát skupinu Nezmaři, zanotovali si také s Romanem Horkým, který bydlí v nedalekém Mohelně, a s jeho skupinou Kamelot,“ říká při instalaci výstavy Petra Měrková z MěKS Náměšť. „29. ročník Folkových prázdnin proběhne od 26. července do 2. srpna a už na něm intenzivně pracujeme,“ sděluje Petra Měrková.

Výstavu fotografií Kamily Berndorffové je možné shlédnout ve vstupní hale EDU do konce února. Od prvního března ji vystřídá fotograf Jakub Mertl z Třebíče.

 

Kamila Berndorffová - fotografka, publicistka a cestovatelka. V létě žije v jihočeské Blatné, v zimě v Indii. Věnuje se černobílé a barevné reportáži,v poslední době i stylizovanému portrétu. Více než rok se zabývá projektem „Můj nový život“, který velmi originálním způsobem zobrazuje onkologicky nemocné děti v motolské nemocnici. Již řadu let je dvorní fotografkou festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Má za sebou řadu samostatných výstav. Každoročně vystavuje na Czech press photo,kde byla oceněna v roce 2007 a 2009.

www.projektmujnovyzivot.cz; www.kamilaberndorffova.cz