Z elektrárny

Víkendy – vzdělání a dobrý oběd v Jaderné elektrárně Dukovany

07. 03. 2014

Víkendové exkurze spojené s fyzickou návštěvou areálu jaderné elektrárny a možnost poobědvat společně s jejími zaměstnanci nabízí od března dukovanští svým návštěvníkům. I přes právě probíhající modernizaci informačního centra je pro návštěvníky připravena řada zajímavých míst.

Od března do dubna budou v JE Dukovany probíhat speciální víkendové prohlídky areálu spojené se vstupem do střeženého prostoru. Po úvodní prezentaci, prohlídce trenažeru elektrárny a skladu použitého paliva s 24 kontejnery čeká návštěvníky  seznámení s hlavními objekty ve střeženém areálu elektrárny.  V samotném závěru exkurze budou moci  návštěvníci dle svého výběru a na své náklady poobědvat v jídelně elektrárny společně s jejími zaměstnanci.    

V sobotu 8. března se návštěvníkům poprvé představí průvodci informačního centra, ve novém oděvu, který je součástí dresscode modernizovaného infocentra.

 V roce 2012 přijelo do Jaderné elektrárny Dukovany 23 462 návštěvníků, z toho 1350 využilo možnosti vstoupit do střeženého prostoru v areálu elektrárny a 88 osob se o bezpečném a spolehlivém provozu přesvědčilo přímo v prostředí Kontrolovaného pásma v blízkosti a za plného provozu reaktoru.

 Vstoupit do jaderné elektrárny, jako návštěvník, může občan České republiky starší 15 let po zaslání příslušných údajů při přihlášení na adrese infocentrum.edu@cez.cz.

 

Exkurze začíná v budově Infocentra místnost 220 :

  9.30 – 11.00 zahájení exkurze, přednáška o JE

11.00 – 12.30 vstup do areálu elektrárny, prohlídka skladu s použitým palivem

12.30 – 13.00             oběd v jídelně

 

Důležité pokyny:

Exkurze jsou pouze pro občany ČR starších 15 let (nutností je platný občanský průkaz s sebou)!  Počet volných míst je kapacitně omezen!

Po vstupu do areálu elektrárny je nutné absolvovat program celý, není možné se v průběhu programu oddělit a ukončit exkurzi dříve!

 

Možnost přihlášení:

Pouze elektronicky – infocentrum.edu@cez.cz

Do přihlášky je nutno uvést: jméno a příjmení, datum narození, číslo OP, zaměstnavatele (školu), státní příslušnost a datum, o který máte zájem

Uzávěrka přihlášek je vždy týden před termínem! Potvrzení přihlášky a pokyny k exkurzi zašleme následně mailem zpět!