Studenti

Vezměte známé do Informačního centra

02. 06. 2012

Od dubna do začátku září mají v Informačním centru v Dukovanech a na Dalešické přehradě hlavní sezónu. Během velkých prázdnin sem zamíří přes pět tisíc návštěvníků.

„Ke konci školního roku jsou to nejčastěji školní výlety a během léta jsou to rodiny s dětmi, mladí lidé, kteří tráví prázdniny v okolí a také děti z letních táborů. Pro velké skupiny je lepší si návštěvu domluvit telefonicky předem, abychom na ně byli lépe připraveni,“ přibližuje Dana Janovská z Informačního centra v Dukovanech. Prohlídka pro skupinu zabere přibližně hodinu a půl a návštěvníci se dozví zajímavé informace o fungování elektrárny a výrobě elektřiny. „Velmi atraktivní je model aktivní zóny reaktoru v reální velikosti, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet být palivem,“ popisuje Janovská a dodává, že stačí vstoupit do modelu reaktoru.

Do Informačních center míří nejen lidé z okolí, kteří zde tráví dovolenou, ale také cíleně naplánované zájezdy z celé republiky i ze zahraničí. „Na srpen máme objednanou návštěvu odborníků ze Švédska, kteří se zabývají radiační problematikou,“ uzavírá Dana Janovská.

Až k vám v létě přijedou kamarádi a známí na dovolenou nebo jen na návštěvu, vezměte je do Informačního centra v elektrárně a také na Dalešickou přehradu.

Letní provoz Informačního centra Dukovany: pondělí až neděle, včetně svátků vždy od 9.00 do 17.00

Letní provoz Informačního centra Dalešické přehrady: pondělí až neděle, včetně svátků vždy od 9.00 do 16.00. Průvodci berou návštěvníky přímo do provozu. Z toho důvodu jsou časy prohlídek stanoveny takto: 9.30, 11.30, 14.00.

Fotogalerie