Z regionu

Větrné elektrárny ČEZ otevřou v sobotu 16.6. své brány

11. 06. 2012

Speciální program nachystaly pro své návštěvníky v sobotu 16. června větrné elektrárny ČEZ na Vysočině a ve východních Čechách.

Připravena je prohlídka vnitřního vybavení moderních elektráren, výklad specialisty a soutěže o zajímavé ceny. Stane se tak u příležitosti 7. ročníku akce Den otevřených dveří u větrných elektráren, který pořádá Česká společnost pro větrnou energii po celé ČR.

Prohlídka moderní větrné elektrárny v doprovodu odborníka, soutěže pro malé i velké nebo ukázky funkčních leteckých modelů. To všechno čeká již tuto sobotu 16. června od 10 do 17 hodin návštěvníky moderních větrných elektráren u obce Věžnice (okres Havlíčkův Brod, poblíž Polné) a Janov (okres Svitavy, poblíž Litomyšle). Samozřejmostí v obou lokalitách je i tentokrát možnost parkování, občerstvení a nabídky propagačních a upomínkových předmětů zdarma.

„Věříme, že právě formou osobní zkušenosti a možnosti prožít den takříkajíc přímo s větrnými elektrárnami si lidé mohou udělat vlastní názor na přínos větrné energetiky. Je to v souladu s naším záměrem, aby se elektrárny staly přirozenou součástí zdejšího prostředí a za své je vzali obyvatelé i návštěvníci kraje,“říká Oldřich Kožušník ředitel společnosti ČEZ Obnovitelné zdroje, která elektrárny v obou lokalitách provozuje. Větrné elektrárny u Věžnic i Janova byly postaveny v roce 2009. Jedna věž vyrobí za rok elektřinu pro 1500 domácností. 

 

Více informací je k dispozici na http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/obnovitelne-zdroje/vitr/den-otevrenych-dveri.htmlnebo na http://www.pro-vetrniky.cz

Souběžně se v rámci Dne otevřených dveří 16.6.2012 otevřou pro zájemce o větrnou energii také další větrné elektrárny v celkem 11 lokalitách po celé České republice.

 

Celou akci pořádá Česká společnost pro větrnou energii (www.csve.cz) ve spolupráci s European Wind Energy Association (www.ewea.org) u příležitosti Světového dne větru (www.globalwindday.org).

Kompletní přehled míst přináší tabulka, bližší informace jsou k dispozici také na www.csve.cz

Martin Schreier
manažer komunikace ČEZ

Fotogalerie