Z regionu

V Rosicích si užili Den zdraví

08. 03. 2023

V Rosicích se v sobotu 4. března konal Den zdraví, který uspořádalo Středisko volného času Rubiko a Zdravé město Rosice. Akce byla zaměřena na zdravý životní styl a nabídla účastníkům širokou škálu aktivit a programů pro děti i dospělé.

Workshop s keramickou dílnou nazvaný Poznejte své smysly umožnil účastníkům vytvořit keramickou kachli vysypanou sklem se zapojením svých smyslů. Na pozornost v přítomném okamžiku se zkoušeli zaměřit účastníci dalšího kurzu, který byl v nabídce. Pro ty, kteří chtěli zkusit něco sportovnějšího, připravili organizátoři lekci brazilského Jiu Jitsu, jógy s relaxací, kruhový trénink a reálnou sebeobranu. Hravou formou zasvětila lektorka malé děti do světa hudby. Pro ty, kteří měli zájem o vzdělávání, byly připraveny besedy na témata infekce dýchacích cest a samovyšetření prsu.

Doprovodný program zahrnoval mnoho různých aktivit, jako jsou rychlomasáže, měření zraku, dílna a hernička pro děti, vlasové poradenství, kosmetické ošetření a poradenství, měření složení těla. Mozkové závity si děti roztočily při mozkohračkách a protrénovaly si soustředění, prostorovou orientaci i paměť.
Den zdraví byl skvělou příležitostí pro všechny zájemce o zdravý životní styl, relaxaci a příjemné strávenou březnovou sobotu.

Fotogalerie