Z regionu

V Náměšti šlapali pro dobrou věc

22. 07. 2012

V neděli 22. července se v Náměšti nad Oslavou šlapalo na kolech Nadace ČEZ, které mění mechanickou lidskou energii na finanční prostředky.

Minutou šlapání mohl každý návštěvník festivalu podpořit projekt opravy budovy náměšťské fary s hudební školou v Náměšti nebo pomoci Středisku rané péče Dorea Brno pokrýt náklady spojené s provozem automobilů při cestách za malými klienty. Slavnostní zahájení sportovní akce proběhlo v neděli 22. července v 15.00  v areálu zámeckého parku za účasti významných osobností. Pro dobrou věc se přišel na kole projet starosta Náměště Vladimír Měrka, senátor Vítězslav Jonáš, kněz náměšťské farnosti Jan Nekuda, zástupci Střediska rané péče z Brna, člen správní rady Nadace ČEZ, starosta Rouchovan Vladimír Černý a také zaměstnanci dukovanské elektrárny sjednoceni v cyklistických dresech a spousta dalších.

Jako první na kolo usedl Jan Valer ze Střediska rané péče Dorea a kněz náměšťské farnosti Jan Nekuda. Oba se přiznali, že nejsou příliš aktivní cyklisté, ale přesto je jim podařilo vyšlapat několik stovek korun. „Je to jediné šlapaní, které mě baví,“ prohlásil s úsměvem starosta Náměště Vladimír Měrka a pustil se do souboje se senátorem Vítězslavem Jonášem, který sice tvrdil, že není v dobré kondici, ale přesto vyšlapal o několik korun více, než starosta Měrka.

Na svém historickém kole přijel i Josef Zimovčák a nabídl zájemcům možnost vyzkoušet balanc na legendárním kostitřasu.