(Ne)známé

V Ivančicích budou Záchranáři v akci

11. 10. 2023

Jsem svědkem požáru, havárie auta, úrazu cizí osoby. Vím, jak mám reagovat? Koho mám zavolat? Co vlastně mám dělat?

To jsou otázky, které nás mohou napadat, když se dostaneme do krizové situace. To jsou otázky, které nás mohou napadat, když se dostaneme do krizové situace. Jak se taková nestandardní situace řeší, uvidí návštěvníci přehlídky zásahů záchranných a bezpečnostních složek České republiky na akci  Záchranáři v akci  v neděli 15. října od 15.00 hodin v Ivančicích, v areálu Střediska volného času Ivančice.
Smyslem této akce je představit divákům, pomocí praktických ukázek zásahů, připravenost bezmála stovky členů jednotlivých záchranných a bezpečnostních složek ČR. Návštěvníci mají možnost v průběhu akce sledovat postupy řešení krizových situací a také komunikovat se členy jednotek, získávat tak informace, které sami v případě potřeby využijí. 
Zapojené jednotky, organizace:Armáda ČR, 22. základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad OslavouVězeňská služba České republiky, vazební věznice a ústav pro výkon zabezpečovací detence BrnoKynologická záchranná jednotka ČR, BrnoPolicie ČR (odd. hipologie, kynologie, dopravní inspektorát, odd. tisku a prevence)Hasičský záchranný sbor JM krajeSbor dobrovolných hasičů Němčice a Sbor dobrovolných hasičů Kratochvilka
Program-dynamické ukázky:

15.00 ZAHÁJENÍ

15.05 AEROKLUB BRNO SLATINA - seskok parašutistů

15.10 POLICIE ČR - základní cviky poslušnosti a zadržení nebezpečného pachatele policejním psem

15.25 POLICIE ČR - ukázka výcviku policejních koní

15.40 ARMÁDA ČR - provedení výsadku z vrtulníku Mi - 171Š/průlet 

15.50 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR JMK 

16.10 KYNOLOGICKÁ ZÁCHRANNÁ JEDNOTKA ČR - ukázka poslušnosti a výcviků psa

16:45 LOSOVÁNÍ VÝTVARNÉ SOUTĚŽE

16.50 VAZEBNÍ VĚZNICE BRNO - kynologie (poslušnost a zadržení pachatele), ukázka zákroku

Pozvánka na akci ZDE