Z elektrárny

V dukovanském Infocentru se poprvé čarovalo

30. 05. 2019

Letos poprvé připravily průvodkyně dukovanského Infocentra speciální prohlídky s čarováním. V rámci blížícího se Dne dětí se o víkendu uskutečnilo první Čarodějnické odpoledne se speciálním programem pro děti i rodiče.

Dovednostní soutěže a tvořivé dílny s čarodějnickou tématikou pro děti připravili členové třebíčského Sokola. Díky dlouholetému partnerství JE Dukovany s TJ Sokol Třebíč, která už několik let pravidelně pořádá úspěšné Čarodějnické setkání na svém stadionu, mohli členové Sokola rozvíjet své aktivity a poprvé tak připravit zpestření i pro návštěvníky Infocentra Jaderné elektrárny Dukovany.

Za každý splněný úkol si děti mohly do hrací karty nalepit samolepku, jak jinak než s obrázkem čarodějnice. Nechyběly ani drobné dárečky a sladkosti. Někteří malí návštěvníci už dokonce dorazili stylově v čarodějnickém klobouku nebo s kouzelnickou hůlkou. K poslechu zahrála skupina Dioptic Band. Speciální prohlídky Infocentra byly v tento den přizpůsobeny dětským návštěvníkům.

Příště bych si chtěla něco vyčarovat,“ říká malá Maruška, která chodí zatím do školky a do Dukovan přijela s rodiči z Třebíče. Je tedy možné, že průvodci Infocentra na příští rok „vykouzlí“ pro děti další atrakce. Necháme se překvapit.

Tematické víkendy se konají v Infocentru elektrárny pravidelně a těší se velkému zájmu návštěvníků. Zrekonstruované Infocentrum nabízí pro podobné aktivity atraktivní prostředí. Vedle programů s velikonoční a vánoční tématikou se zde konají také zajímavé přednášky různých osobností, pořádají noční nebo speciální víkendové prohlídky.

Fotogalerie