Z regionu

V Dukovanech otevřeli nové tribuny a sportovní zázemí

01. 04. 2013

Na Bílou sobotu 30. března byly slavnostně otevřeny fotbalové tribuny se zázemím a restaurací. Na prohlídku se přišly podívat desítky lidí.

„Před rokem 2000 se mojí předchůdci začali zaobírat myšlenkou výstavby sportovního komplexu, ve kterém jako dominanta měla vyrůst multifunkční sportovní hala. Konec prací na projektu se po drobných úpravách a přestávkách zastavil až na přelomu roku 2010 a 2011, kdy byl projekt haly upraven a rozdělen do tří etap,“ zahájil slavnostní otevření nových tribun starosta Dukovan Miroslav Křištál.  První etapa výstavby je hotová, druhou etapou by měla být samotná hala, bowling a zázemí pro tenis, třetí etapou by podle plánu měl být komplex dvou tenisových kurtů a ledového kluziště.

„Vysoutěžená cena realizace první etapy byla 26 876 717 Kč, což byla cena cca o šest milionů menší než cena projektová. Poděkován patří našemu dlouholetému partnerovi společnosti ČEZ, která přímo formou dotací na tento projekt přispěla částkou 6,4 milionů Kč,“ shrnul starosta Křišťál. Smlouva s firmou Ryšavý byla podepsána na podzim 2011, kdy se zároveň začalo s výstavbou.  „V prosinci loňského roku byla stavba hotová. V lednu se předávala a kolaudovala,“ doplňuje majitel firmy Miloš Ryšavý a dodává, že veškeré práce proběhly bez problémů a vše podle harmonogramu.Majitel sportovního komplexu a zároveň provozovatelem je obec Dukovany.

 

Místní jsou velmi spokojeni a těší se na první fotbalový zápas

Nejen dukovanští fotbalisté, ale i ostatní občané nové tribuny se zázemím oceňují. „Měli jsme velmi nevyhovující zázemí, které bylo spojeno s Jednotou. Byly tam špatné sprchy, rozhodčí se převlékali ve skladu,“ popisuje třicetiletý fotbalista Jiří Gazdík. Z nových tribun je také nadšen Jiří Jelínek, podle kterého nové zázemí přiláká na fotbal více lidí. Na Bílou sobotu přišli na prohlídku nových tribun snad všichni z Dukovan. Prohlédli si kousek po kousku a u nabídnutého občerstvení strávili příjemné velikonoční odpoledne.