Z regionu

Učitelé navštívili dílny odborného výcviku v Polánce

01. 10. 2023

Ve čtvrtek 21. září se uskutečnilo setkání členů pracovní skupiny pro polytechnické vzdělávání v rámci projektu MAP III – rozvoj vzdělávání na Moravskokrumlovsku.

Po vzájemné domluvě navštívili v Polánce učebny odborného výcviku Střední odborné školy dopravu a služeb. Průvodkyní byla Lenka Dobešová, zástupkyně ředitele střední školy. „Prošli jsme si jednotlivé dílny, které jsou zaměřené na různé studijní obory, byli jsme v dílně, kde se žáci učí pracovat se dřevem, s kovem a také v dílnách, kde opravují automobily,“ přiblížila manažerka projektu Milada Pelajová. Podle zástupkyně Lenky Dobešové je nyní malý zájem vyučit se kovářem, naopak velký zájem je o obor automechanik a autotronik. Od září je opět zahájena výuka na odloučeném pracovišti SŠDOS Moravský Krumlov v Ivančicích. Učebny jsou nově vymalovány a vybaveny novým nábytkem. Brzy bude dokončena kompletní rekonstrukce jídelny a kotelny.
V pracovní skupině polytechniky jsou i učitelky z mateřských škol, které si pochvalovaly spolupráci se střední školou. Děti se seznámily i s kováním koní, vyrobily si různé vlastní předměty. V navazujícím projektu MAP IV by tak měla spolupráce pokračovat. Školky a první stupeň ZŠ Olbramovice mají zájem jezdit do Polánky na polytechnické kroužky.