Z regionu

Tříkrálová plavba po Dalešické přehradě

06. 01. 2013

V neděli 6. ledna, tedy přesně na Tři krále, vyplula loď Horácko z přístavu v Kramolíně v 13.00 na speciální Tříkrálovou plavbu.

Něco málo přes hodinu trvala tříkrálová plavba po Dalešické přehradě. Během plavby zazpívali Tři králové koledy a ostatní se postupně přidávali. Za doprovodu koled, které se tentokráte linuly z reproduktorů, obešli malí králové s charitní pokladničkou celou loď. „Vybereme peníze za jízdu a věnujeme je na Charitu. Záleží pak na cestujících, zda ještě přispějí další částkou,“ popsal Milan Jahoda, provozovatel lodi Horácko. A cestující opravdu ještě přispívali dalšími částkami.„Máme to tady rádi, proto jsme dneska vyrazili na tuto plavbu,“ svěřil se usmívající a sympatický Miroslav Šárka z Brna.

Byl to druhý ročník. A bude se pokračovat

Tříkrálová plavba se koná v pořadí již po druhé.  Nápad Tříkrálové plavby vznikl vloni. „S panem Jahodou, provozovatelem plavby, jsme si řekli, že bychom to mohli zkusit. Napadlo nás to na poslední chvíli, takže bylo málo lidí, ale letos jsme měli na přípravu více času a mohli jsme to dát vědět více lidem,“ vypráví Mariana Hansová, která druhým rokem pracuje v třebíčské Charitě a společně se svými třemi dcerami Karolínou, Maruškou a Viktorkou zajišťuje v Mohelně a okolních obcí Tříkrálovou sbírku. „Budeme pokračovat i další rok,“ uzavírá Milan Jahoda.

Pokus o rekord

Při rozhovoru s lodní posádkou jsme se dozvěděli, že na otevírání sezóny, což letos vychází na 8. května, je naplánován pokus o rekord. Bude se jednat o plavbu, na kterou dorazí co nejvíce lidí v námořnickém tričku. Takže si to zapište do diářů a přidejte se. My rozhodně chybět nebudeme.