Z regionu

Třebíčský nízkoprahový klub Barák prošel auditem na výbornou

01. 05. 2013

Třebíčský nízkoprahový klub Barák, který nabízí sociální služby dětem a mládeži od 12 – 20 let, absolvoval v dubnu hodnocení kvality. Získal 95 bodů, přičemž maximální možný počet bodů byl 100.

Audit prováděli odborníci z České asociace streetwork, která funguje jako odborná profesní organizace za účelem podpory rozvoje nízkoprahových služeb v České republice. Hodnotitelé strávili v zařízení celý den. Mimo jiné hovořili se všemi pracovníky služby i s jejími uživateli. Cílem bylo zjistit, zda znalosti a dovednosti pracovníků korespondují s manuálem služby, ale i to, zda služba odpovídá aktuálním oborovým trendům. Rozhovory s uživateli potvrdily nejenom to. Uživatelé navíc ocenili, že se mohou s důvěrou obracet na pracovníky se závažnými osobními záležitostmi

V závěrečné zprávě hodnotitelé uvedli, že nízkoprahový klub BARÁK je program zaměřený na klienty v přímé péči, má pro tuto práci správně nadšený tým a může být příkladem dobré praxe ostatním nízkoprahovým zařízením v České republice. „Z tak dobrého hodnocení jsme všichni nadšeni. Vítáme tento druh zpětné vazby, motivuje nás k dalšímu rozvoji zařízení. Jsem ráda, že v našem městě dokážeme nabídnout služby, u kterých můžeme garantovat vysokou úroveň kvality. Je to dobrá zpráva nejen pro naše uživatele, kteří se na nás s žádostí o pomoc obracejí, ale i pro ostatní, kteří v budoucnosti službu využijí,“ popsala vedoucí služby Jarmila Liščáková.

Nedávno oslavil KLUB ZÁMEK 19. narozeniny. Vznikl 5. dubna 1994. Barák-nízkoprahový klub je nejstarším z jeho tří zařízení, vznikl 20.11. 2006.