Z elektrárny

Třebíčský fotograf Jakub „Khouba“ Mertl vystavuje v JE Dukovany

26. 02. 2014

“Space in my Head”, takto se nazývá výstava, kterou připravuje fotograf Jakub Mertl z Třebíče na Jaderné elektrárně Dukovany.

Jsme moc rádi, že o výstavní prostor v naší elektrárně je mezi umělci takový zájem. Letos se jedná už o třetí výstavu. Právě probíhá odstávka 3. bloku, po náročných pracovních úkolech se tak pracovníci elektrárny můžou pokochat pohledem na fotografie z úplně jiného světa. Výstava je samozřejmě přístupná i veřejnosti, a to 24 hodin denně.“ říká tiskový mluvčí elektrárny Petr Spilka.

Jakub Mertl má rád všechna témata, která jsou pro něj něčím zajímavá. V každém tématu, ať už je to portrét, krajina, makro, abstrakce, příroda nebo cokoliv jiného, je něco, co může být pro něj tím, co má nejraději. Je pravda, že mezi jeho nejoblíbenější témata patří spíše příroda a vše okolo ní, ale určitě se nebrání ani ostatním tématům, jak se můžete sami přesvědčit na výstavě. Poslední dobou se věnuje focení vesmíru, mystických fotek, fotografice a tvoření obrazů připomínající mandaly nebo také dětskou hračku „krasohled, kaleidoskop”. Pokud byste rádi sledovali jeho aktuální tvorbu nebo měli jakýkoliv dotaz, podívejte se na internetové stránky www.fotografjakubmertl.cz

Výstava bude přístupná bude do konce dubna, a to zdarma.

Těšíme se na Vaši návštěvu.