(Ne)známé

The Distinguished Gentlemanś Ride poprvé v Třebíči

28. 09. 2015

V neděli 27. září se na parkovišti u bývalého obchodního domu Hypernova sešlo dvacet stylově oděných jezdců na motocyklech klasického stylu.

Cílem této spanilé jízdy byla nejen vyjížďka, ale i charitativní poslání. Získat prostředky na výzkum rakoviny prostaty a rovněž dostat tento zdravotní problém mužů do povědomí. V Třebíči byla tato událost poprvé, organizovaná partou Moto Třebíč a klubem SPIN. Hlavní organizátor Jakub John naplánoval vyjížďku z Třebíče do Valče, kde byla připravena prohlídka zámku. Přes Vladislav, se dvacet jezdců vrátilo do Třebíče, na after party v Bikerś clubu SPIN. Trasa měla dohromady čtyřicet kilometrů.

„ Jsem moc rád, že to Kuba zorganizoval. Je to už třetí ročník, kdy se po celém světě hodí pánové do gala a osedlají své klasické stroje. Poprvé se ale vyjíždí i z Třebíče,“ sdělil Tomáš Vostál a začal rozdávat všem jezdcům speciální samolepky se symbolem knírku a logem této spanilé jízdy.

Spanilá jízda gentlemanů vyjela z Třebíče

Každý účastník jízdy se musel zaregistrovat na stránkách Distinguished Gentleman Ride, vytvořit si vlastní profil, kde se mohly shromažďovat finance na podporu výzkumu rakoviny prostaty. Každý kdo se nemohl jízdy zúčastnit, mohl aspoň přispět na některý z profilů zaregistrovaných jezdců. Účastníci si mohli také zakoupit speciální bílé košile s logem DGR a tím také přispět dvě stě padesáti korunami.

The Distinguished Gentlemanś Ride

Spanilá jízda gentlemanů byla založena v roce 2012 v Sydney v Austrálii, inspirovaná fotkou „Mad Men“ Dona Drapera, který sedí na klasickém motocyklu a je oblečený do svého nejlepšího obleku. Na první jízdu se sešlo více než 2.500 jezdců z 64 měst. Úspěch akce povzbudil zakladatele, aby zvážili, jak by tato událost mohla být ku prospěchu dobré věci. V roce 2013 bylo více než 11.000 účastníků ve 145 městech po celém světě. Výtěžek byl 277.000 dolarů. V loňském roce, se sešlo už víc jak 20.000 účastníků v 257 městech v 58 zemích a celkový výtěžek byl 1.500.000 dolarů. Cílem pro rok 2015 je vybrat nejméně 3.000.000 dolarů na výzkum rakoviny prostaty. Zaregistrováno bylo 36. 792 jezdců z různých zemí a měst. V České republice se zúčastnilo 201 jezdců z Prahy, Brna, Olomouce, Plzně a Třebíče.