Z regionu

Svůj svátek oslavily ivančické děti s velkým jásotem na Oranžovém hřišti

01. 06. 2021

Děti z blízkého sídliště i nedalekých škol a školek před pár hodinami slavnostně a s velkým pokřikem otevřely obnovené Oranžové hřiště v ulici Sportovní v Ivančicích.

Hřiště jako „Ostrov pokladů“, jehož dominantou je samozřejmě pirátská loď, se nachází uprostřed sídliště. Navíc je hřiště doplněno oblíbeným tunelem i skluzavkou s palmou. Nechybí ani sestava řetězových houpaček, klasické pískoviště, pro doprovázející dospělé jsou přichystány pohodlné lavičky i stůl s posezením.

Už před desátou hodinou dopolední se u hřiště scházely děti z okolního sídliště i ze škol a netrpělivě vyhlížely zástupce města i Nadace ČEZ, aby všichni společně otevřeli nové hřiště. „Na nové hřiště jsem se moc těšila. Zatím jsme mohly chodit jen kolem a dívat se,“ říká netrpělivě osmiletá Hanička, která navštěvuje nedalekou mateřskou školu.

Hrací prvky jsou vyrobeny z trvanlivého akátu a celé hřiště je bezpečně oploceno. Na obnovu městského hřiště padlo více než milión korun, 400 tisíc poskytla Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Oranžové hřiště.

 „Jsme rádi, že dnes můžeme otevřít další městské hřiště a vyhovět tak přání mnoha rodičů tohoto sídliště. Jsem také velice rád, že mohu vidět děti, jak opět chodí do škol a školek a mohou dovádět na venkovních hřištích. Vždyť pohyb je pro ně tak přirozený a důležitý,“ říká starosta města Milan Buček.

Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáhá Nadace ČEZ obcím a městským částem financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Mají přitom mnoho podob. "Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol," upřesnil tiskový mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

„Každé hřiště je trochu jiné, šité na míru pro ty, kdo na nich aktivně tráví čas. Jsme rádi, že se podařilo v Ivančicích rozšířit a zatraktivnit dětské hřiště, které bude sloužit těm nejmenším,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Fotogalerie