Z regionu

Stužkovací ples maturantů – energetiků se blíží

17. 01. 2013

V sobotu 19. ledna startuje od osmi hodin večer ve Fóru v Třebíči stužkovací ples prvních maturantů oboru energetika. Na organizaci se podíleli sami studenti ve spolupráci s druhou maturující třídou z technického lycea.

Lístky jsou vyprodané, kapacita sálu je naplněna. Vypadá to opravdu na velkou akci. „Je věcí třídy připravit si stužkování nebo stužkovací ples. Záleží tedy na studentech, jak si ples připraví. Energetici mají stužkovací ples dohromady s maturanty z technického lycea. Už nyní mají vyprodanou celou kapacitu sálu,“ svěřila se třídní učitelka energetiků Jana Mozorová a ukázala mi stužky a šerpy, které studenti dostanou na plese jako znak maturantů. Na hnědé stužce s krémovou mašličkou je motto, které má svůj kontext a nezasvěceným se hůře chápe. Důležité je, že studenti vědí, co to znamená a s čím si tento výrok spojit. Myslím si ale, že i pro nezasvěcené je tato věta srozumitelná a moudrá: Jako technik musíš znát!

„Na plese bude hrát kapela Theatre. Začínáme v osm hodin a o půl deváté bude stužkování,“ přibližuje Marek Maralík z technického lycea.  Třídy mají připravenou tombolu, dražení dortu a také půlnoční překvapení. „Už se moc těšíme. Bude to velká událost,“ uzavírá Marek.