25. 11. 2013

Gymnázium Moravský Krumlov otevírá ve školním roce 2013/2014 pro žáky sedmých tříd nový obor šestiletého studia se zaměřením na techniku a cizí jazyky.

Gymnázium je všeobecně vzdělávací školou, což platí o každé škole tohoto typu. Co však může toto Gymnázium nabídnout navíc? „Určitě je to vysoká úspěšnost našich absolventů v rámci přijímacího řízení na vysoké školy i při jejich uplatnění v praxi“, říká ředitelka Gymnázia Dagmar Holá.

„V příštím školním roce pro žáky sedmých tříd otevíráme ve spolupráci se Skupinou ČEZ nový obor šestiletého studia se zaměřením na technické předměty a cizí jazyky“, doplňuje paní ředitelka, jež byla iniciátorkou tohoto projektu.

Právě odborníci z Jaderné elektrárny Dukovany se budou podílet na vzdělávání žáků na Moravskokrumlovském gymnáziu. „Gymnázium Moravský Krumlov je naše partnerská škola a tak k nám jejich žáci jezdí na exkurze či se zúčastní Jaderné maturity. Navíc teď v rámci nového šestiletého oboru budou naši zaměstnanci pravidelně vyučovat na této škole ve vyšších ročnících volitelné semináře se zaměřením na energetiku“, říká Petra Lázničková ze Strategického náboru Skupiny ČEZ.

Studentům bude kromě technických seminářů nově nabízeno i rozšíření výuky cizích jazyků, bez kterých se dnes v praxi neobejdou. Za přispění Městského úřadu v Moravském Krumlově jim také bude mimo jiné zdarma umožněno vykonat mezinárodní zkoušku z cizího jazyka.

Pro žáky základních škol může být rozhodovacím faktorem i to, že Gymnázium spolupracuje s předními vysokými školami. Jednou z těchto škol je i Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. Gymnázium je s touto fakultou zapojeno do projektu Vzdálená laboratoř, díky němuž se žáci Gymnázia mohou začlenit do práce přímo na univerzitě.

Více informací k novému šestiletému oboru naleznete na internetových stránkách školy www.mkgym.cz.