Studenti

Stovky návštěvníků zavítaly na veletrh vzdělávání Didacta

30. 10. 2021

Ve čtvrtek 21. října se Střední průmyslová škola Třebíč zaplnila osmáky, deváťáky a jejich rodiči. Okresní hospodářská komora Třebíč uspořádala veletrh vzdělávání Didacta. Letos už po pětadvacáté. Didacta se kvůli koronavirové pandemii loni nekonala.

Jadernou elektrárnu Dukovany, jako významného zaměstnavatele a partnera středních škol, reprezentovala stánek Skupiny ČEZ, na kterém Linda Navrátilová odpovídala na zvídavé dotazy návštěvníků. Nechyběly ani soutěže. „Nábor do oboru Energetika, který se vyučuje na Střední průmyslové škole Třebíč podporujeme dlouhodobě a díky tomu je zájem o tento obor stále vysoký. Podle letošního zájmu a dotazů žáků, kteří se rozhodují o výběru střední školy, je vidět, že i v novém školním roce nebude o studenty nouze,“ říká mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

Na veletrh zavítalo přes dva a půl tisíce návštěvníků. Nejčastěji to byli rodiče s deváťáky, kteří vybírali budoucí střední školu. Na třebíčské Didactě se letos představilo celkem 59 vystavovatelů. Své prezentace a nabídky oborů představily školy s tradičními obory, které nabízejí strojařské, zdravotnické, ekonomické obory či gymnázia, ale nechyběli zde ani chemici, zbrojíři a lesníci. Na výběr přitom žáci neměli pouze školy z Vysočiny, ale velké zastoupení měly školy z Jihomoravského kraje a dále například z Pardubic, Litomyšle, Hranic a Uherského Brodu.

V aule střední školy se po celý den střídal program s ukázkami sebeobrany nebo kadeřnickou či barmanskou show. Řada rodičů si nenechala ujít zajímavý workshop Dezinformace a kritické myšlení a zájem ze strany žáků byl o workshop na téma Metody efektivního učení. Obě tyto přednášky zajistila třebíčská organizace STŘED.

 

Fotogalerie