Rozhovor

Stipendista Jiří Puchnar: Miluju dobré jídlo, ale kuchař jsem mizerný

01. 05. 2013

Jiří Puchnar z Třebíč je studentem elektrotechnické fakulty v Brně a také stipendista ČEZu. V rámci studia jako stipendista absolvuje navíc čtyři dané předměty z fakulty strojní a občas asistuje na studentských akcí pořádaných Skupinou ČEZ. O sobě prozradil, že miluje dobré jídlo, ale jako kuchař dobrý moc není.

Jaká byla tvoje cesta ke stipendiu a k elektrotechnice?
Z počátku to byla náhoda. Energetika mi na střední nic neříkala. Když se konala na škole přednáška o stipendijním programu  ČEZu, příliš mě to nezajímalo. Na psychotesty jsem se přihlásil s motivací "Je to zadarmo a určitě se s tím v budoucnu ještě někde setkáš, tak si to zkus". Po úspěšném složení psychotestů se mi to rozleželo v hlavě. Uvědomil jsem si, že energetika by nemusel být zas tak špatná cesta. Kromě toho, jistota práce a zajímavý plat se hned po škole nenabízí všem.

Jaké máš plány a představy o budoucnosti?
Pokud to půjde, rád bych pokračoval ve studiu. Dokud mě to baví, nevidím důvod proč končit. A určitě bych si chtěl projet několik států. Na papíře mám pár míst, kam se chci podívat. Pak samozřejmě domeček, rodina a děti. To chce ale přece téměř každý.

Čím jsi chtěl být jako malý?

Zubařem, aby měl táta radost. Ale jako úplně malý prcek jsem chtěl být samozřejmě popelářem. To vození na stupačkách jsem jim nesmírně záviděl.

 Jaký je pro tebe nejlepší způsob relaxace?

Rozhodně s přáteli u nějakého sportu, v kavárně nebo na festivalu. Dávám přednost spíše aktivnímu relaxu než pohodě domova u televize. V létě neodolám jízdě na kole. Když je ale venku škaredě, vezmu knížku nebo sednu za počítač.