(Ne)známé

Snipers Třebíč – Derby pro Aleše

26. 01. 2016

Florbalová divize se ve skupině C blíží ke svému dramatickému závěru a podle dosavadního vývoje může být každý získaný bod velice důležitý.

Třebíčští Snipeři se prozatím vyhřívají na čele divizní tabulky, nicméně na záda jim dýchá s pouze tříbodovou ztrátou tým PSKC Okříšky-Kněžice. A právě v nadcházejícím 16. kole se oba týmy střetnou v třaskavém okresním derby v neděli 31.1.2016 od 14:30 hod. v městské hale na Hájku. Oba soupeři se velice dobře znají, několik hráčů působilo, či působí v týmu soupeře a tak je o náboj a atraktivitu zápasu dopředu postaráno. Přestávkový program obstarají minizápasy nejmladších florbalových nadějí obou klubů.

Tentokrát ale nepůjde jen o florbal!

Pořadatelský klub Snipers Třebíč se rozhodl vyhlásit akci „DERBY PRO ALEŠE“.  Na domácí utkání Sniperů mají diváci zpravidla vstup zdarma. Nyní ale bude vybíráno dobrovolné vstupné a celou vybranou částku pak pořadatelé věnují na konto sbírky pro nemocného Aleše Dennera, kterou vyhlásila třebíčská organizace FOR JANE. Každý příchozí florbalový fanoušek tak má možnost pomoci dobré věci. Věříme, že do hlediště najde cestu hodně diváků a Alešovi pomůžeme!!!

Desetiletý Aleš Denner z Okřešic u Třebíče trpí svalovou dystrofií nejkomplikovanějšího Duchennova typu. Je to vlastně genetická porucha ubývání svalstva. Tělo nemocného si neumí vyrobit bílkovinu dystrofin. Bez ní svaly nemůžou fungovat, a tak ochabují. Postižený většinou před dosažením plnoletosti umírá, protože mu selže dýchací a srdeční svalstvo.  Tato nemoc je velmi vážná, léčba pouze mírní příznaky choroby. Jedinou šancí jak Alešovi pomoci, je aplikace kmenových buněk, která se experimentálně provádí pouze v Izraeli na speciální klinice The Weizmann Medical Center. Pro nejlepší účinek je vhodné aplikaci opakovat, avšak jeden zákrok se pohybuje v ceně 38 000 dolarů. Aleš má za sebou úspěšnou první fázi této léčby kmenovými buňkami. Na další část terapie svalové dystrofie, jež je naplánovaná na letošní jaro, momentálně shánějí jeho rodiče finanční prostředky. Potřebují zhruba milion korun. Kdo chce léčbu chlapce podpořit, může přispět do řádně vyhlášené veřejné sbírky.

Číslo účtu veřejné sbírky FOR JANE o.s. : 9500012439/7940

Fotogalerie