02. 06. 2014

V průběhu prvních tří měsíců letošního roku vydělala Skupina ČEZ necelých deset miliard korun. Oproti loňským číslům se však její zisk přibližně o pět procent snížil.

Mírný meziroční pokles mají na svědomí především mimořádně vysoké výnosy v úvodu roku 2013, na nižším zisku se však podepsaly i nadprůměrně vysoké teploty či vytrvalý pokles cen elektřiny na globálních trzích.

Vedení Skupiny ČEZ v letošním roce plánuje zisk kolem třiceti miliard korun, zároveň si však uvědomuje, že vzhledem k vývoji na trhu s energiemi bude muset přistoupit i k určitým úsporným opatřením, která se mají týkat především optimalizace fungování zákaznických a distribučních služeb.

Ty jsou nově popsány v takzvaném Zákaznickém kodexu, jenž odběratelům zaručuje například včasné odstranění závad či co nejrychlejší obnovení přerušených dodávek.

Mimo to se ČEZ také více zaměří na další podnikatelské aktivity. V plánu je například další rozvoj nabídek telefonních tarifů či častější instalace zařízení, která zároveň vyrábějí jak elektrickou energii, tak teplo.