Z elektrárny

Sestry Havelkovy zvaly na festival do Jaroměřic nad Rokytnou v autobuse

20. 07. 2018

Ve vybraných autobusových linkách z Jaderné elektrárny Dukovany do Moravského Krumlova a Třebíče pozvaly nic netušící cestující na letošní ročník festivalu Petra Dvorského Sestry Havelkovy.

Tato mimořádná akce proběhla ve středu 18. července v rámci propagace Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského, který proběhne od 4. do 18. srpna 2018.  Soubor vystoupil ve složení Anna Vávrová, Petra Kohoutová, Olga Bímová – zpěv a Zuzana Grosmanová, která zahrála na originální historický nástroj „violinofon“ z 20. let 20. století.

Jejich vystoupení zhlédly desítky překvapených pasažérů, převážně zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany, kteří se vraceli z ranní směny. Věříme, že tato aktivita zvedne zájem posluchačů nejen o koncert Sester Havelkových, který se v rámci festivalu uskuteční 12. srpna na nádvoří zámku v Dukovanech, ale i o další festivalové produkce. Kromě pozvánky na letošní bohatý program byla akce poděkováním generálnímu partnerovi, Skupině ČEZ, za dlouholetou podporu festivalu. 

Členky souboru také využily příležitost podívat se do střeženého prostoru elektrárny i na strojovnu prvního výrobního dvojbloku.

O akci informovala mimo jiné Česká televize ve svém regionálním vysílání. Odkaz na reportáž naleznete zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10118379000-udalosti-v-regionech-praha/218411000140718-udalosti-v-regionech/video/632425

Fotogalerie