Z elektrárny

Sedm chráněných dílen využilo štědré vánoční trhy energetiků Jaderné elektrárny Dukovany

14. 12. 2018

Vánoční trhy neziskových organizací jsou v elektrárně pořádány pravidelně už od roku 2011. Pomáhají organizacím, které se starají o hendikepované a zároveň navodí tu správnou předvánoční atmosféru a dají možnost zaměstnancům zakoupit drobný vánoční dárek nebo i něco ochutnat z nabídky cukroví či perníčků. Že je z řad zaměstnanců o tuto akci zájem se ukázalo na tržbě. Letos organizace prodaly výrobky za 57 480 korun, což je zatím nejvyšší tržba.

Letošní trhy v elektrárně Dukovany se konaly ve dnech 12. – 13. prosince, připadly tedy na svátek svaté Lucie, která je patronkou světla. Takovým světlem vánočních trhů je i Lucie Rambousková, klientka a zaměstnankyně organizace Vrátka, která se vánočních trhů účastní už od prvního ročníku. Lucka, kromě svátku, slavila v tento den i své narozeniny. Zaměstnanci elektrárny i prodejci ostatních organizací tak měli možnost jí popřát a předat drobné dárky.

 „Jsme rádi, že k nám jezdí zaměstnanci organizací i se svými klienty, kteří tak mají možnost sami prodávat své výrobky a vidí, že je o ně zájem. Zaměstnanci elektrárny je přijali skvěle,“ říká Kristýna Vohlídková z útvaru komunikace. Protože trhy probíhají ve střeženém prostoru elektrárny, musí všichni prodejci absolvovat fyzické prohlídky osob i zboží, biometrii ruky a projít přes bezpečnostní rámy, ale i s tím si vždy výborně poradí.

Výrobky v letošním roce prodávalo celkem sedm organizací působících v okolí elektrárny. Patřily mezi ně Diakonie ČCE - středisko v Myslibořicích, Vrátka z. s., Denní rehabilitační stacionář Třebíč, Denní centrum Barevný svět, Domovinka Třebíč, Stacionář Úsměv Třebíč a „Kuba to dá“. Nabízely tradiční andělíčky, svíčky, perníčky a jiné cukroví, bylinky, textilní výrobky, košíky, ale stále větší zájem je i o zavařeniny, ovocné šťávy, pečené čaje a další vánoční potraviny.