Z regionu

Sbírka potravin také pro Oblastní charitu Třebíč

16. 05. 2019

Oblastní charita Třebíč se v sobotu 18. 5. 2019 také zapojí do Sbírky potravin. Trvanlivé potraviny a drogistické zboží určené lidem v nouzi budou její zástupci vybírat od 8 do 18 hodin v Penny marketu v Moravských Budějovicích na Tyršově ulici.

Sbírku potravin organizuje Česká federace potravinových bank a Diecézní charita Brno se do ní připojuje jako partner v Brně, Hodoníně, Blansku, Třebíči, Znojmě a Žďáru nad Sázavou.

https://dchb.charita.cz/clanky/naplnte-s-nami-sberne-kosiky-potravinami-a-hygienickymi-potrebami-pro-lidi-v-nouzi/

https://www.sbirkapotravin.cz/

„U vchodu do prodejny obdrží lidé informační letáček s doporučením, které zboží kupovat. Rádi jim také odpovíme na různé dotazy a poradíme. Kdo se rozhodne něco do sbírky darovat, tak si vybrané zboží vloží do svého nákupního košíku, zaplatí u pokladny, a poté je na místě předá přítomným pracovníkům Charity,“ popisuje průběh sbírky Blanka Spilková, koordinátorka Sbírky v Oblastní charitě Třebíč a dodává: „Vzhledem k potřebě skladování a expedování je nutné nakupovat pouze TRVANLIVÉ potraviny.“

Potřeba jsou hlavně tyto základní trvanlivé potraviny:

  • těstoviny,
    rýže, nejlépe ve varných sáčcích,
    polévky v sáčku,
    konzervy,
    olej,
    trvanlivé mléko,
    kečup,
    paštiky,
    olejovky,
    dětská krupička
    dětské výživy,
    dětské sušené mléko a kaše…
    a také eventuálně hygienické potřeby,
    dětské pleny…

 

„Jsme vděčni za každou pomoc pro lidi v těžké situaci,“ říká Blanka Spilková.  

 

Sbírka poslouží lidem v nouzi z Charitní záchranné sítě, dále matkám či rodičům s dětmi, ženám z Azylového domu pro rodiče s dětmi a ženy Třebíč a mužům z Azylového domu pro muže Třebíč.

 

„Naposledy jsme se zúčastnili Národní potravinové sbírky vloni 10. listopadu 2018 v Tescu v Jihlavě, lidé nám darovali přes 1 900 kg potravin a hygienických potřeb, které jsme využili v Charitní záchranné síti pro lidi v nouzi a v našich azylových domech v Třebíči,“ sděluje Blanka Spilková a připojuje: „Lidé byli velice štědří, prosíme, aby i v nadcházející Sbírce potravin nám a lidem v nouzi zachovali přízeň.“

Kontakt:
Blanka Spilková, koordinátorka Sbírky potravin pro Oblastní charitu Třebíč,
e-mail:
pomocvobcich@trebic.charita.cz, tel. 739 389 138