Z elektrárny

„ŠANCI PRO TECHNIKA“ využilo 15 žáků průmyslových škol

05. 12. 2019

Mikuláš do Jaderné elektrárny Dukovany přivedl hned 15 studentů posledních ročníků průmyslových škol, kteří přijeli na dvoudenní stáž.

Využili tak jedinečné šance seznámit se s pracovním prostředím elektrárny a vyzkoušet si profese, které by mohli v budoucnu vykonávat.

 „Šance pro technika“ přijelo do JE Dukovany 15 žáků průmyslových škol z celé ČR. „Všichni studují poslední ročník střední školy a brzy se budou rozhodovat co dál. Šance pro technika tak není jen možností poznat fungování elektrárny a práci energetiků, ale také si zvýšit šanci na případné budoucí uplatnění v dukovanské jaderce,“ sdělila specialistka pro nábor Linda Navrátilová. Během dvou dnů se za pomoci zkušených energetiků z jaderné elektrárny seznámí s reálnou podobou případného zaměstnání.

Hned první den mladí technici oblékli montérky a vydali se objevovat, jak vypadá práce provozního elektrikáře nebo strojníka energetických zařízení. Druhý den účastníky čekají praktické rady z personalistky a informace o tom, jak napsat životopis a uspět u výběrového řízení. Studenti ze středních průmyslových škol z Ostravy, Třebíče, Jihlavy, Brna a školy řemesel a služeb z Moravských Budějovic budou o krok blíže k případnému zaměstnání v oboru, kterým je jaderná energetika.