Z regionu

Rozhledna Vladimíra Menšíka na Hlíně

01. 08. 2012

V dnešní době většina z nás touží po dovolené v zahraničí, ale i v České republice je spousta míst, která jsou velice atraktivní a stojí za zhlédnutí. Jedním z nich je například rozhledna Vladimíra Menšíka na Hlíně. Obec Hlína leží asi deset kilometrů od Ivančic.

 K rozhledně se dostanete autobusem z Dukovan do Neslovic, kde přestoupíte na autobus jedoucí přímo do Hlíny. Milovníci cyklistiky mohou vyrazit na kole.

Údaje o rozhledně

Při slavnostním aktu byl v květnu roku 2001 položen základní kámen. Velké pozornosti se těšilo vyprávění syna Vladimíra Menšíka, Petra Menšíka. Po mnoha neshodách a komplikacích byla rozhledna dostavena roku 2006. Je 22 metrů vysoká a na vyhlídku vás dovede 96 schodů. Z rozhledny můžete vidět i Alpy, tato možnost se vám naskytne jen několikrát do roka. Nejčastěji se daří dva vrcholy vidět v zimních měsících, kdy se prudce střídají teplotní rozdíly. Vstupné je symbolické, 10 korun na osobu.

Divadlo v lesním prostředí v obci Hlína

Na své si v obci Hlína přijdou i milovníci kultury. Členové ochotnického divadla každoročně nacvičí jednu divadelní hru. Největší úspěch mají u diváků pohádky. Letos proto můžete zhlédnout pohádku "S čerty nejsou žerty." V průběhu vystoupení zaznívají písničky, které ve filmovém zpracování neuslyšíte. Další představení, v letošním roce již třetí, se odehraje 5. srpna v 15.00. Návštěva divadla a rozhledny je krásným způsobem, jak příjemně strávit nedělní odpoledne.

 

Aneta Švarcová