(Ne)známé

Řidič Horácka 2015

18. 09. 2015

Letos potřetí se v okolí Třebíče uskuteční soutěž o Řidiče Horácka.

Soutěž, kterou pořádá Auto klub elektrárna Dukovany v AČR, je pořádána pro širokou veřejnost a je velký předpoklad, že si vybuduje svoji pozici v okolí tohoto místa. Jako vždy start je v Třebíči a cíl na elektrárně Dukovany.

Cíl, který si pořadatelé stanovují je upozornění na dopravní nehodovost jako opravdu závažný společenský problém. Chtějí tak všem řidičům dát možnost zasoutěžit si zábavnou formou v oblasti, která se dotýká nejen všech řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu, kterým jsou kupříkladu chodci či cyklisté.

Vzájemná spolupráce se po mnoha letech z oblasti ryze sportovní přenáší i do oblasti široké veřejnosti, jejího vzdělávání a zdokonalování v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Významným partnerem letošního ročníku je společnost SVA Třebíč.

Pro soutěžící bude připravena trať o délce cca 55 km s řadou průjezdních kontrol, ve kterých si prověří své znalosti právě v problematice silničního provozu, které mají přímou souvislost s prevencí dopravní nehodovosti, řešením neočekávaných situací a v neposlední řadě i rozvoj dovedností samotného řidiče či celé posádky. Řidiči jsou samozřejmě i během celé své jízdy nuceni dodržovat veškeré předpisy a pravidla silničního provozu, které jsou sledovány tajnou kontrolou průjezdu řidičů. Myšlenkou celé soutěže je, že ne vždy ten nejrychlejší je tím nejlepším, naopak tím je ten, který pravidla silničního provozu dodržuje, zná co nejvíce o provozu na komunikacích a je i nejšikovnější v různých situacích. Tomuto také odpovídá hodnocení celé soutěže, které je pro tuto soutěž přizpůsobeno. Vlastní soutěž Řidič Horácka se uskuteční 24.října 2015, Soutěže se účastní dvoučlenné posádky (po dohodě může být v autě i víc lidí, kupř. děti), je určena pro širokou veřejnost a jak je i z výše uvedeného, nutností je dodržování všech zásad bezpečného provozu. Bude vyhlášena i samostatná kategorie rodič + dítě.

A nyní to nejdůležitější, jak se zúčastnit. Veškeré informace včetně elektronické přihlášky budou v dostatečném předstihu zveřejněny na stránkách autoklubu :  www.akdukovany.cz, nebo na stránkách facebook.com/ridichoracka. Zde budou zveřejňovány i další informace o Řidiči Horácka.

Auto klub elektrárna Dukovany, který byl po dlouhá léta organizátorem Horácké rally, nejvýznamnější motoristické sportovní počínaje „Mistrovstvím Europy historických vozidel až po mezinárodní mistrovství automobilových soutěží“ v minulých létech, tak svou činnost přesouvá na vzdělávání ostatních řidičů, pohybujících se každý den na silnicích a svou snahou se chce zasadit o  všeobecné dodržování pravidel silničního provozu a tím reprezentovat elektrárnu jako svého zakladatele na kterého popud náš AK vznikl. Poukazovat na bezpečnost, nejenom v provozu elektrárny ale také na silnicích vzděláváním řidičů o bezpečnosti v silničním provozu.    

Partnerem je skupina ČEZ.

Fotogalerie