Z elektrárny

Ředitel elektrárny Jakub: Určitě budu fandit mladým sportovcům

15. 01. 2014

Generálním partnerem olympijských her je Skupina ČEZ. O sportu, dobíjení a fandění jsme si povídali s ředitelem Jaderné elektrárny Dukovany Jaroslavem Jakubem.

Energetický gigant a olympiáda dětí a mládeže - jak to jde dohromady?

Skupina ČEZ, JE Dukovany podporuje dlouhodobě v kraji Vysočina a Jihomoravském aktivity napříč všemi důležitými oblastmi společenského života, sport nevyjímaje. Snažíme se ve sportu dávat přednost dětem a mladým lidem. Víme, že právě u nich je podpora sportovních aktivit velice důležitá, ať už jako podpora zdravého životního stylu nebo jako prevence patologického chování. Proto nesmíme u olympiády dětí a mládeže v kraji Vysočina chybět.

ČEZ patří mezi stálé podporovatele sportu všeho druhu. Vidíte odraz podpory ve výsledcích?

Sportovci mají patřičné vybavení, kvalitní sportoviště, zázemí. Snažíme se také sportovní kluby motivovat pohyblivou částkou podpory. To vše jim pomáhá k lepším výsledkům. Důležitá je ale jejich píle a vytrvalost a to už je na nich samých.

Máte ve svém kalendáři zatržen termín olympiády, popř. konkrétní sport, který vás láká k fandění?

Termín 19.- 23. ledna mám ve svém diáři zapsán červeným písmem. Mám rád hokej, tak určitě přijdu fandit. Nestihnu slavnostní zahájení olympiády, ale chystám na závěrečné oceňování nejlepších sportovců ve  Žďáře nad Sázavou.

Kterému sportu se věnujete?

Zejména se věnuji tenisu, nyní střídám dvojhru se čtyřhrou. V zimním období, když nám napadne sníh, si rád zaběhnu na běžkách. Rád se procházím přírodou.

Na jaký sport se rád podíváte v televizi?

Rád se dívám na tenis, mistroství světa v hokeji, v poslední době i na biatlon.

Co byste popřál mladým sportovcům?

Snažit se hrát dle pravidel, neprovádět zákeřné zákroky. Mít trochu štěstí pro vytoužené vítězství jak v zápase nebo v individuálních disciplínách.

Sport je o energii, v novém vizuálu ČEZu se pracuje s energií, konec konců elektrárna energii vyrábí. Kde berete energii Vy, kde se dobíjíte?

Nejvíce naberu energii procházkou přírody-zejména o víkendech. V letních měsících se dobíjím na chalupě při grilování a četbě různých časopisů.