Studenti

Přijďte si hrát s technikou na veletrh Gaudeamus

04. 11. 2013

Na brněnském výstavišti začíná 20. ročník evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání - Gaudeamus 2013.

Veletrh, který je zaměřen na univerzitní, neuniverzitní pomaturitní studium a na celoživotní vzdělávání bude trvat až do pátku.Cílem tohoto veletrhu je poskytnout co nejvíce informací o vysokoškolském vzdělávání absolventům středních škol a celému spektru zájemců o celoživotní vzdělávání. Veletrh je určen zejména studentům třetích a čtvrtých ročníků středních škol ale také výchovným poradcům nebo odborníkům ze školství.

Každý rok navštíví tento veletrh více jak 30 000 návštěvníků a zúčastní se ho kolem dvou set vystavovatelů. Stejně jako loni mezi nimi nebude chybět ani Skupina ČEZ. „Veletrhu Gaudemus Brně se účastníme pravidelně již několikátý rok. Návštěvníky seznamujeme s našimi aktivitami a informujeme je o spolupráci s partnerskými vysokými školami, které tímto podporujeme,“ říká Petra Lázničková, která bude na stánku Skupiny ČEZ po celý týden.

Kromě klasických aktivit se bude prezentovat nová soutěž Skupiny ČEZ s názvem Vím proč! „Jedná se o soutěž, v rámci které žáci základních a středních škol vytvářejí databázi videí fyzikálních pokusů, které mohou být využity jako pomůcka při výuce fyziky. Soutěž byla spuštěna 1. 10. a potrvá až do konce ledna příštího roku,“ vysvětluje Martin Máca ze Strategického náboru.

Významnou součástí veletrhu je i doprovodný program Pojďme si hrát s technikou, který proběhne letos po čtvrté. Program je zaměřen na propagaci studia technických oborů a jeho cílem je ukázat studentům, že studovat techniku se vyplatí a není to nuda. Skupina ČEZ v rámci tohoto programu představí nový elektromobil. „Již delší dobu jsme aktivní na poli elektromobility, což obnáší také testování použitých technologií, elektromobilů a ověřování komerčního uplatnění elektromobility v silniční dopravě. Jsme proto rádi, že můžeme v rámci veletrhu představit nejnovější přírůstek našeho vozového parku, Nissan Leaf,“ přibližuje Martin Klacián.