Z regionu

Přes dvě stě cyklistů otevřelo Templářskou cyklostezku

01. 05. 2012

V úterý 1. května otevřelo přes dvě stě cyklistů v Oslavanech Templářskou cyklostezku. Na tradiční cykloakci přijeli nejen místní, ale také cyklisté z Brna, které dovezl speciálně vypravený vlak.

Otevírání Templářské cyklostezky je již tradiční vyjížďkou po kruhové devětatřicet kilometrů dlouhé cyklostezce. Nádvoří zámku zaplnili cyklisté krátce po deváté hodině. Vzhledem k narůstajícímu počtu přijíždějících cyklistů, se organizátoři rozhodli pro dva hromadné starty. Dojezd byl individuální, záleželo na každém, jaké si zvolil tempo. Cyklisté vyrazili z Oslavan přes Ketkovice, Senorady, Biskoupky, Templštýn, Ivančice a zpět na nádvoří zámku v Oslavanech. Letos byla trasa prodloužena při návratu do Oslavan na kopec Kukla ke stejnojmennému dolu, kde se právě 1. května poprvé otevřel Ráj permoníků. Po návratu do areálu zámku čekalo na cyklisty občerstvení a také kapela.

„Od roku 2007 pořádáme čtyři akce na cyklostezkách. První z nich je právě otevření Templářské cyklostezky, poslední srpnovou neděli se koná vyjížďka po Pivovarské, druhou sobotu v září jedeme Hornickou a na dvacátého osmého září uzavíráme Templářskou cyklostezku,“ vyjmenovává Miloš Musil z Cykloklubu Oslavany a zve všechny cyklisty z okolí, aby o volných víkendech vyrazili na cyklostezky do okolí Oslavan.

 

Délky cyklostezek

Pivovarská 60 km

Energetická 48 km

Hornická 50 km

Templářská 39 km

Popis a mapka cyklostezek zde: http://bit.ly/KsOGSn