(Ne)známé

Prázdniny s folkovým přívlastkem startují za pár dní

18. 07. 2014

Už jen sto šedesát osm hodin, to znamená, sedm dní zbývá do začátku Folkových prázdnin, které vypuknout v sobotu 26. července v Náměšti nad Oslavou. Rozmanitý program láká posluchače folkové hudby, novodobých pecek, ale i milovníky lidovek, rockových balad nebo třeba opery.

Jako první v 19.30 zazní za doprovodu tleskání a dupání polyfonní zpěv Lo Cór De La Plana z Marseille. Dále pak se během celého týdne na pódiu vystřídají kapely a hudební tělesa z celého světa. Návštěvu přislíbila například česká festivalová diva Lenka Dusilová, slovenská zpěvačka Jana Kirschner a mnoho dalších. Mezi hosty se představí i legendární soubor Hradišťan, který pokřtí své nové album s názvem Vteřiny křehké. Festival se pyšní i mimoevropskou účastí v zastoupení americké skupiny Cloud Cult a kanadské houslistky April Verch.

Nebude to jen o muzice

Náročnější z nás se těší nejen na dobrou muziku, ale i na oranžovou scénu, na které se odehraje široká plejáda dramatických děl, pohádek, loutkových představení a nebudou chybět ani tematické workshopy a semináře.

Na své si přijdou velcí i malí

 Pro ratolesti je připravena výtvarná dílna, nevšední hry a soutěže o ceny. Nedílnou součástí bude i sportovní odreagování v podobě bicyklového tréninku. Šlápnou do pedálů všichni, kdo budou mít chuť pomoct dobré věci. Minutou aktivního šlapání nejenom, že spálíte přebytečnou kalorii, ale zároveň přispěje na onkologickou léčbu nemocných dětí.

Folkovky zpestří prázdninové dny od 26. července do 2. srpna v areálu zámku a historickém středu města.