Z regionu

Pozvánka: Výstava RC modelů v třebíčské knihovně

30. 01. 2013

RC klub SIG-N.A.L. Třebíč pořádá všechny příznivce modelařiny, ale i širokou veřejnost (ze které možná vzejdou noví příznivci modelařiny) na svou výstavu do Městské knihovny v Třebíči. Výstava proběhne ve dnech 18. 2. - 5. 3.

A cože to ta písmena RC vlastně znamenají? „Tato dvě písmenka z anglického radio-controlled - řízený pomocí rádiových vln umožňují modelům této kategorie napodobit svou předlohu i po funkční stránce. Zkrátka co létalo, létá, co plavalo, plave a v mnohých případech co se porouchávalo, to se také porouchává,“ vysvětluje mladý modelář a organizátor výstavy Jan Dvořák.

Návštěvníci výstavy se mohou těšit na modely letadel, velkou spoustu lodí, auta, ale také na dnes již historické RC soupravy, staré motory a mnoho dalších pokladů z dob dávno minulých. „Aby si návštěvníci udělali ještě lepší představu o tom, jak se tyto modely provozují, bude výstava doplněna o velkoformátové fotografie,“ přidává Dvořák.

RC klubu SIG-N.A.L. Třebíč

Je to klub s více jak šestiletou tradicí, v současnosti má asi kolem čtyřiceti členů. Primárně se zaměřuje na modely lodí, a to i závodně, což dokládají mnohé diplomy. V současné době už jeho členové provozují téměř všechny druhy modelů. Čtvrtým rokem organizuje modelářský kroužek pro děti. V loňském roce klub navíc zajišťoval doprovodný program na celé řadě regionálních akcí, například na Zahájení plavební sezóny na Dalešické přehradě, Pozďatínské lávce, Nuda je out a na spoustě dalších. Další informace o klubu je možné nalézt na jeho webových stránkách www.rc-trebic.cz.