(Ne)známé

Pozvánka do divadla na Mandarínkovou izbu a na ONE MAN SHOW Ladislava Špačka

10. 04. 2022

V úterý 19. 4. 2022 se můžete těšit na francouzskou komedii Roberta Thomase Mandarínková izba. Představení se uskuteční od 19 hodin v Národním domě v Třebíči.

Komedie plná francouzského espritu a šarmu nabízí vtipné jednoaktové příběhy s překvapivým, někdy přímo detektivním závěrem. Čtyři herci (Maroš Kramár, Zuzana Tlučková, Pavol Topoľský, Bibiana Ondrejková) se v nich převtělují do několika postav a osudů. Všechny se odehrávají v malém pařížském hotelu a v záhadném pokoji, zvaném mandarinkový, který má svůj vlastní příběh.
Mandarínková izba dává prostor režisérovi i hercům vrátit se k schopnosti využit divadelní řemeslo v nejlepším smyslu slova. Každý herec má v této komedii mnoho převleků, např. Maroš Kramár jich má ve dvouhodinovém příběhu až osm…
Herecky náročné dílo, které je podané s lehkostí a s humorem baví již 17 sezón nejen bratislavské publikum. Představení je ve slovenském jazyce a není vhodné pro děti do 15 let.

Ve čtvrtek 21. 4. 2022 zavítá do Národního domu v Třebíči mistr etikety Ladislav Špaček se svoji dvouhodinovou one man show Etiketa není věda, ve které shrne vše, co bychom měli znát, abychom se nechovali jako slon v porcelánu. Víte, jak se obléknout do divadla? Které šaty by neměly chybět v žádném dámském šatníku? Jaký je rozdíl mezi šedým a černým oblekem? Umíme se správně představit? Kdo nastupuje první do výtahu?
Na desítky otázek dostanete v pořadu odpovědi. A co víc: Budete překvapeni, jak může být etiketa zábavná. Začátek v 19 hodin.

Vstupenky na uvedené pořady jsou k zakoupení u pokladny Národního domu, Karlovo nám. 58/47, Třebíč – tel.: 568 610 013 a online na www.mkstrebic.cz/e-vstupenky.

 

Fotogalerie