Studenti

Popletené pohádky v Ivančicích

16. 06. 2013

Po necelém půl roku příprav a zkoušek se konalo hned pět představení v kině Réna pro místní školy a školky, které si herci oblíbili nejvíce, a nejvíce očekávané představení pro veřejnost, které se konalo 3. června v 18 hodin.

Snad každého potěší dobrá pohádka. Ať už děti nebo dospělé. Člověk při ní zapomene na každodenní starosti a alespoň na chvíli vypadne z reality. A co teprve pohádka plná písní, tanců, pohledných obličejů a tolik milovaných dvojsmyslů? A tak si studenti druhých ročníků pro učitele, kamarády a své blízké připravili divadelní představení jako završení svého dvouletého působení v hudební a dramatické výchově, která je povinnou součástí výuky.

Po vzájemné domluvě pod vedením profesorek gymnázia (Eliška Suchánková, Miroslava Šotová) se vybraly dvě klasické pohádky O třech prasátkách a O Sněhurce a sedmi trpaslících, které si ovšem poupravili do moderní a poněkud pubertální podoby. Každý se podílel na tvorbě písní a textu k nim, scénáři i výrobě kulis a tak se jedná o autorské divadlo, na kterém je něco z každého ze studentů.

Každý z nás se snažil udržovat kontakt s publikem. Nejlépe se nám to dařilo právě u mladičkého publika tvořený dětmi ze školek, někteří nás párkrát zaskočili natolik, až někteří z nás uvažovali o tom, že prasátka nevysvobodí… Naštěstí vše dobře dopadlo. Prasátka byla zachráněna, Sněhurka se napravila, trpaslíci si našli nové kamarády, vlk se nadlábl na zámku spolu s královnou a hurikán odvál páchat škodu jinam.

Mezi divadelníky se objevili i velmi nadaní herci, kteří dokázali rozesmát celé divadlo! Což není dvakrát lehké. Věřím, že se každý z nás něco nového naučil. Pohyb na jevišti, gestikulace, komunikace a spolupráce a tolik zmiňovaná artikulace – to vše určitě v životě zúročíme. Takže i přes otrávené obličeje některých učitelů, kteří nebyli nadšeni z pár zameškaných hodin, které byly nezbytné, se divadlo i jim líbilo.

Všechna představení slavila velký úspěch a snad všichni, kdo se na tvorbě divadla podíleli, si ho užili a budou na něj s radostí vzpomínat.

Lucie Huslíková, 6.A

Fotogalerie