05. 12. 2014

Miriam Kudrnová, Maruška Paločková a Anna Kudláčková strávily netradičně tři říjnové dny v rakouském St. Pöltenu. Z použitých materiálů vyráběly šperky, které jsou určeny na prodej za dobrovolný příspěvek.

Výtěžek je věnován na charitativní účel - pomoc potřebným lidem. „O projektu jsem nikdy předtím neslyšela. Až jednou za námi přišla paní učitelka Budějovská a pověděla nám, že bychom mohli jet do Rakouska jako dobrovolníci. A já jsem řekla proč ne? Ráda pomáhám lidem a také se ráda podívám do ciziny," vypráví Marie Paločková, která v tomto školním roce maturuje na Katolickém gymnáziu v Třebíči.
„Tuto možnost nám zprostředkovala koordinátorka projektu 72 Stunden ohne Kompromiss Blanka Spilková z třebíčské Charity. Vedle toho, že děvčata navštívila St. Pölten a věnovala se dobročinné činnosti, měla také možnost procvičit se v německé konverzaci," hodnotí učitelka Daniela Budějovská. A co se děvčatům nejvíce líbilo? „Peníze za vyrobené a prodané šperky jsme mohly přímo předat chlapcům z dětského domova při slavnostní snídani. A tak jsme konkrétně věděly, komu jsme pomohly," shodují se všechny tři.