Z elektrárny

Peleton srdcařů v čele s Josefem Zimovčákem včera přizastavil v JE Dukovany

08. 06. 2022

Při třinácté cyklotour Na kole dětem se na osm desítek srdcařů tradičně zastavilo v partnerském místě JE Dukovany. Čekalo tu na ně občerstvení i možnost krátkého odpočinku a také slavnostní akt předání šeku na podporu onkologicky nemocných dětí ve výši 200 tisíc korun.

Od začátku června brázdí Josef Zimovčák s pelotonem cyklistů Českou republiku s tradičním záměrem pomoci onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Do 11. června zvládnou ujet v deseti etapách 1 202 km.

Za dvanáct let se podařilo získat pro děti bezmála sedmnáct milionů korun, z toho více než milión korun darovala Nadace ČEZ. Je to velká zásluha tváře této akce, nadšence a srdcaře Josefa Zimovčáka. „Každý rok se lidé těší na účast, letos je dobrodějů opět mnoho. Společně myslíme na nemocné děti a jejich rodiny, které si svou situaci nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Chceme jim ji ulehčit, jak jen to bude možné,“ řekl při zastávce v JE Dukovany Josef Zimovčák.

Jednou z tradičních zastávek se opětovně stala i Jaderná elektrárna Dukovany, a to v úterý 7. června. Na osmdesát nadšených cyklistů zde čekalo občerstvení i možnost krátkého odpočinku. Součástí zastávky bylo také slavnostní předání šeku na 200 tisíc korun, který Josefu Zimovčákovi předal ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Roman Havlín.

„Velmi rádi zde vítáme takové množství sportujících a pomáhajících osob. Věříme, že jim zastávka v jaderné elektrárně dodá patřičné množství energie do dalších dnů v cyklistickém sedle a darované peníze pomůžou,“ řekl při příjezdu cyklistů ředitel JE Dukovany Roman Havlín.

"K charitativnímu peletonu je možné se připojit i v dalších dnech do 11. června. Jednotlivé etapy a časové hmg. jsou popsány na webových stránkách www.nakoledetem.cz  a také na FB stránkách projektu," doplnil tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

Fotogalerie