(Ne)známé

Pavlína Šťastná: Strollering je ideální aktivita pro maminky s kočárky

23. 09. 2014

V rámci Evropského týdne mobility v Třebíči představila lektorka Pavlína Šťastná strollering, moderní pohybovou aktivitu pro maminky na mateřské dovolené.

Co to vlastně strollering je?

Jedná se o venkovní sportovní aktivitu, která zahrnuje dynamickou sportovní chůzi, posilování a protahování. A co je podstatné, to vše probíhá za přítomnosti dětí.

Jak strollering v praxi vypadá?

Je to taková trochu jiná procházka, než na jakou bývají maminky zvyklé. Základem je poměrně svižná chůze, doplněná o kardiocviky, tedy různé podřepy či poskoky.

Nejen že to zní zajímavé, ale také vypadá. Jak jste se k této aktivitě dostala?

Bylo to úplnou náhodou. Když jsem byla na mateřské dovolené, chtěla jsem se aktivně hýbat, a tak jsem trochu zapátrala na internetu a přihlásila se na svůj první kurz. A od té doby se tomuto cvičení věnuji.

Je o strollering zájem?

Já bych řekla, že ano. Já jsem lektorkou v Jihlavě, kde společně se mnou cvičí ještě asi desítka maminek, s nimiž se scházíme třikrát týdně.

A jak na toto cvičení reagují děti?

Velice pozitivně. Starší děti často dokonce cvičí s námi, ale strollering je určitě prospěšný i pro kojence. Zatím jsem se nikdy nesetkala s tím, že by tato aktivita měla na nějaké dítě negativní dopad.

Je strollering celoroční aktivitou nebo jej můžete provozovat pouze za hezkého a teplého počasí?

Cvičíme po celý rok, v zimě se sice jednou týdně scházíme uvnitř, ale jinak, pokud je to jenom trochu možné, snažíme se co nejvíce pobývat venku.