Z regionu

Otevření tréninkové haly slavili i hráči v Kolumbii

24. 10. 2018

Konec další úspěšné sezóny letos spojili třebíčští baseballisté nejen s tradičním vyhlášením nejlepších hráčů v mládežnických kategoriích, ale také s jednou zcela mimořádnou událostí. Přímo v areálu stadionu Na Hvězdě totiž otevřeli novou tréninkovou halu.

Slavnostního přestřižení pásky se v sobotu 20. října zúčastnili náměstek hejtmana kraje Vysočina Pavel Pacal, starosta města Třebíče Pavel Janata, Jana Štefánková z Nadace ČEZ a prezident České baseballové asociace Petr Ditrich. „Tréninková hala nám pomůže hlavně se zimní přípravou, a to především pro nadhoz a pálení, což jsou činnosti, které v žádné tělocvičně nemůžeme plnohodnotně trénovat.“ Říká k využití nové budovy předseda klubu Nuclears Jan Urbánek, který má největší podíl na tom, že se stavbu podařilo zrealizovat. „Součástí haly je i posilovna a zázemí zde najdou také některé kategorie pro běžné tréninky. Všechny týmy se sem přesto nevejdou, takže i nadále budeme využívat některé tělocvičny přilehlých škol.“ Doplňuje Urbánek informace k využití stavby, na jejímž financování se podílelo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, město Třebíč a Nadace ČEZ prostřednictvím JE Dukovany.

Že investice do baseballu dávají smysl, potvrdila přímo během slavnostního dne také skutečnost, že ve stejný čas nastoupili v Kolumbii třebíčský nadhazovač Lukáš Hlouch a odchovanec Nuclears Radim Novotný proti Austrálii v utkání Mistrovství světa kategorie do 23 let, což mohli fanoušci sledovat v přímém přenosu prostřednictvím internetu na obrazovce v klubovém SportBARu. Oslavy otevření nové haly tak získaly zajímavou mezinárodní příchuť.

Další z velkých talentů určitě rostou i mezi dětmi, které si přišly Na Hvězdu převzít ocenění za práci v uplynulé sezóně. Nechyběli samozřejmě reprezentanti ani medailisté z domácích šampionátů a Českého baseballového poháru. Šanci dostat se s touto oblíbenou hrou do světa mají všichni. Klub totiž stále přibírá nové zájemce, a to už od předškolních dětí. Přípravka byla také první kategorií, která si mohla trénink ve zbrusu nové hale vyzkoušet.

 

Fotogalerie