Z regionu

Nové zkušenosti pro personál střediska v Myslibořicích díky podpoře Nadace ČEZ a grantu „Neziskovky 2020“

26. 11. 2020

Diakonie Myslibořice získala od Nadace ČEZ podporu ve výši 120 830 korun.

Nadace ČEZ vyhlásila v září letošního grantové řízení „Neziskovky 2020“, které bylo zaměřeno na rozvoj a profesionalizaci neziskových organizací v České republice, které poskytují služby přímé péče v sociální oblasti.

Jedním z těch, kterým se dostalo podpory z tohoto grantového řízení, byla i Diakonie Myslibořice. Nadace ČEZ schválila podporu ve výši 120 830 korun. „Darované finance využijeme k realizaci tří nových, různorodých, vzdělávacích kurzů pro naše zaměstnance“, říká ředitelka střediska Michaela Grmelová.

První z nich bude určen pro vedoucí pečovatelky, je zaměřen na správné a úspěšné vedení lidí. Další kurz bude zaměřen na rozšíření znalostí personálu v konceptu „Bazální stimulace“. Díky správnému pochopení technik tohoto konceptu bude moci personál lépe reagovat na změny klienta v oblasti smyslového vnímání, hybnosti a komunikace. Kurzy budou více zaměřeny na tzv „somatickou stimulaci“, která je prováděna prostřednictvím kvalitních doteků, zejména při koupeli, masáži či polohování. Poslední z kurzů využije především personál, který rehabilituje a cvičí s klienty. Jejich znalosti budou doplněny absolvováním masérského kurzu.

„Za zbývající finanční prostředky zakoupíme dva notebooky, které budou využívány během těchto kurzů, ale také pro videohovory klientů s jejich blízkými. Velmi děkujeme Nadaci ČEZ za tuto letos již druhou významnou podporu. Je pro nás motivací a povzbuzením do dalších nelehkých dnů,“ dodává ředitelka střediska Michaela Grmelová.

„Z dlouholeté spolupráce s neziskovými organizacemi víme, že většinu financí investují do přímé péče o klienty a do provozu zařízení. Na zvyšování kvalifikace zaměstnanců už nezbývá moc prostoru. Proto jsme se rozhodli podat pomocnou ruku a jsme rádi, že podpora padne na úrodnou půdu,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

 

Ing. Blanka Veselská

Diakonie ČCE – středisko v Myslibořicích

Fotogalerie