Z regionu

Noc Sokoloven v Mohelně

28. 06. 2021

V pátek 25. června se mohelenští sokolové zapojili do sedmého celorepublikového ročníku Noci Sokoloven. Pro děti připravili jedenáct stanovišť s různými cvičebními úkoly, a to jak uvnitř Sokolovny, tak i na přilehlém hřišti.

Od 16 hodin se začaly scházet rodiny s dětmi, u vstupu každý soutěžící dostal přehled úkolů a také tašku na odměny. Úkoly to byly vskutku sokolské – pro úspěšné zvládnutí musely děti zvládnout skok přes švihadlo, hod míčem do švédské bedny, projít po balančním chodníčku, prolézt tunel a na koloběžce projet slalom. „Zapojili jsme se už po druhé. Je to příjemné odpoledne a večer, kdy se snažíme ukázat, že pohyb je pro každého,“ říká starosta Sokola David Hlaváč. Do organizace se zapojili členové, těch je v Sokole v Mohelně celkem čtyřicet tři. Dva z nich jsou vyškolení cvičitelé a každý pátek vedou cvičení rodičů s dětmi.
Kolem Sokolovny se mohli zájemci projet na koních, na volejbalové síti pak zhlédnout vyvěšené fotografie nejznámějších lidských pyramid. I o tu se všichni přítomní také pokusili. „Sokol je tu od toho, aby podporoval sportovní aktivity. Profesionální sportování je komerční záležitost. Ale jít si s partou lidí zahrát volejbal, nebo chodit s dětmi cvičit, vést je ke zdravému pohybu, to je přesně to, co má Sokola za cíl, má tyto skupiny lidí v amatérském sportu podporovat a jejich činnost zastřešovat,“ uzavírá David Hlaváč.