Z regionu

Nejmenší fanoušci fotbalu v Ivančicích mají nové dětské hřiště. Přímo na stadionu

07. 06. 2013

V areálu fotbalového stadionu FC Ivančice bylo v pátek 7. června slavnostně otevřeno nové dětské hřiště.

Fotbalový oddíl mladých talentů ví, že fanoušků kopané není nikdy dost. Proto svůj areál rozšířil o hrací plochu pro mladší sourozence svých svěřenců, kteří je s rodiči přicházejí podpořit na zápasy i tréninky. Výstavbu Oranžového hřiště podpořila Nadace ČEZ částkou téměř 150 tisíc korun.

 

Fotbalový klub čítá na 150 členů, především mládeže hrající krajské a okresní soutěže Jihomoravského kraje. Zejména pro začínající malé fotbalisty je podpora celé rodiny velmi důležitá. „Je znát, že se naši svěřenci chtějí vytáhnout, když jim fandí rodiče a sourozenci. Proto jsme rádi za nové hřiště pro nejmenší, kteří ještě celých 90 minut neposedí,“ uvedl předseda FC Ivančice Jan Blatný. Nové dětské hřiště je otevřené  i rodičům s dětmi, kteří nemají s fotbalovým klubem Ivančice nic společného, a navštěvovat ho budou i předškoláci z nedaleké mateřské školky v Chřestové ulici. Děti mohou skotačit na houpačkách, pružinovém houpadle nebo dětském kolotoči. Největším lákadlem je pro malé návštěvníky domeček se skluzavkou a lanovými prvky.

Za dobu své existence podpořila Nadace ČEZ výstavbu více než dvou stovek dětských a sportovních hřišť částkou přesahující 238 milionů korun. „Na jižní Moravě a Vysočině je 43 Oranžových hřišť. Zájemců o kvalitní sportoviště, která splňují veškeré bezpečnostní, a hygienické normy neustále přibývá. Proto je tento projekt Nadace ČEZ stále aktuální a jednou z priorit, které se Nadace ČEZ věnuje,“ říká při slavnostním otevření hřiště Jana Štefánková, zástupce Nadace ČEZ v regionu JE Dukovany.

Fotogalerie