Studenti

Nadšenci ze středních škol opět v Dukovanech

16. 04. 2024

Už po třetí jsme v Jaderné elektrárně Dukovany zahájili Jadernou dovednost v rámci projektu DofE. Během této aktivity se studenti středních škol mohou ponořit do světa jaderné energetiky a rozšířit si své znalosti.

Skupina osmi studentů z Brna, Moravského Krumlova a Znojma se přihlásila do programu Jaderné dovednosti a rozhodla se v průběhu tří měsíců blíže prozkoumat fungování jaderné elektrárny. Celý program je rozdělen do tří bloků, ten první s názvem „Sekundární okruh“ již studenti absolvovali a úspěšně zakončili prohlídkou strojovny začátkem dubna. Účastníci se dále mohou těšit na témata jako jsou primární okruh, elektro nebo nakládání s jadernými odpady. Během celého programu se o studenty starají naši zkušení operátoři, kteří poskytují informace a jsou jim průvodci po elektrárně. Jaderná dovednost končí v červnu a my věříme, že tato zkušenost poskytne studentům inspiraci pro jejich budoucí studijní a kariérní cestu. 

Projekt DofE je mezinárodní program pro studenty, který rozvíjí mladé lidi v oblasti sportu, odborných dovedností a dobrovolnictví. Skupina ČEZ je jeho generálním partnerem.